Několik exekucí, ČID a nezab.částka

• (neregistrovaný)

21. 10. 2009 10:31

Děkuji moc za rady níže, takže chápu to správně?
    1. přišla nepřednostní srážím z čisté mzdy 7208 Kč 477 Kč a blokuji peníze a čekám do nabytí p. moci
    2. přišla přednostní z FU,již nabyla pr. m., srážím 477 Kč a odvádím FU
    3. přišla nepřednostní - čeká
    4. přišla ČSSZ na dítě-má přednost- takže přestanu blokovat peníze pro 1.- nepřednostní a místo toho budu blokovat peníze pro ČSSZ.

Můžete mi prosím ještě poradit, jak naložit s penězi již zablokovanými pro bod 1.Odešlu je po doručení pr. moci a od doručení expříkazu ČSSZ jim dále nic posílat nebudu?
    A pokyn od ČSSZ, že mám strhávat bez odečtení základní nepostižitelné částky brát na vědomí nebudu? Zřejmě mu zůstává z invalid. důchodu, ale já to nevím a potřebuji mu ji nechat pro ostatní exekuce. Je to tak? Ještě jednou díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 10. 2009 11:32

... (neregistrovaný)

Re: Několik exekucí, ČID a nezab.částka
      1. třetinou ve výši 477 Kč se budou hradit dluhy, jak vám byly doručeny (bez toho jestli již nabyly pr. moci či nikoli-dokud nedostanete pr. moc, tak peníze deponujete u sebe-být vámi bych již urgoval poslání právní moci u 1.nepřednostní). Takže po uhrazení 1.nepřednostní začnete uhrazovat FÚ, po uhrazení FÚ 2.nepřednostní a nakonec výživné.

2. třetina náleží pouze přednostním pohledávkám, tj. finančáku nebo ČSSZ. Protože ČSSZ je ultrapřednostní, takže po doručení ČSSZ vám začíná finančák čekat. Ale až od data doručení vám, pokud jste měli výplatní termín před doručením ČSSZ, má FÚ nárok na druhou třetinu.

Věta od ČSSZ, že máte strhávat bez odečtení základní částky MĚNÍ výši srážky pro všechny věřitele !!! To jste minule nenapsal - vlastně byste měl rozdělovat veškerou dlužníkovu mzdu věřitelům. Být vámi se ozvu exekutorovi od ČSSZ a dohodnu s ním, aby mi nahlásil veškeré další dlužníkovy příjmy, abych mohl dle zákona správně vypočítat srážku ze mzdy a rozeslat ji věřitelům.

• 21. 10. 2009 12:59

... (neregistrovaný)

Kdybyste měl pochybnosti, jestli vypočítáváte srážku správně (např. kvůli možnému důchodu), můžete využít §288 OSŘ a požádat o kompletní výpočet exekutora/soud (od koho vám přišel exepříkaz na srážku ze mzdy). Sdělíte mu mzdu a pohledávky věřitelů s daty doručení exepříkazů, výpočet zařídí on.
      § 288 OSŘ
      Požádá-li o to plátce mzdy, oprávněný nebo povinný, určí soud, jaká částka má být v příslušném výplatním období ze mzdy povinného sražena, a je-li více oprávněných, kolik z ní připadne na každého z nich.

• 21. 10. 2009 15:15

Honza H (neregistrovaný)

Díky moc, asi jsem to minula napsal trochu nejasně. Asi bude opravdu nejrozumnější požádat soud, nemáte s tím náhodou zkušenost, zdali to musí mít nějaké náležitosti, či zda se to podává volně psanou formou, nebo kde bych o možnosti tohoto podání našel bližší info? Ještě jsem to nikdy nedělal. Díky

• 21. 10. 2009 22:19

... (neregistrovaný)

Sám jsem služebně v postavení soudu a dotazy zam-tele podle §288 řeším ihned pokud možno bez zbytečné byrokracie. Myslím, že i vy byste mohl uspět s tlf dotazem. Pokud ale potřebujete písemné vyjádření (např. očekáváte rozčilenou reakci dlužníka a nechcete se vám vysvětlovat výpočet, ale jen zamávat mu před očima papírem od soudu), potom to napište jako normální žádost dle §288. Uveďte v žádosti všechny potřebné informace pro výpočet - čistá mzda, děti, manžel/ka, pořadí/výše/(ne)přednostnost všech dalších pohledávek.

• 22. 10. 2009 20:51

Honza H (neregistrovaný)

Děkuji, moc jste mi pomohl.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).