Re: Ošetřování člena rodiny
Tak že nezáleží na tom jak mě vyjde směna,mám omluvených a zaplacených 9 KALENDÁŘNÍCH dní a potom nastupuji normálně do práce,když vyjde služba a nebo zůstanu doma když vyjde volno.Myslel jsem si,že dostanu proplaceny pouze ty dny kdy mě vyšla směna (v těch 9 dnech).Omlouvám se, vůbec tomu nerozumím a OČR jsem ještě nikdy neměl.Děkuji
Re: Ošetřování člena rodiny
Tímto způsobem (že dostanete zaplaceno jenom za dny, kdy jste měl mít směnu)se platí náhrada mzdy v prvních 14 dnech nemoci, u ošetřovného (které platí sociálka)je to tak, jak jsem napsala, 9 kalendářních dní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
21. 10. 2009 12:14
Prosím Vás,jak je to s OČR v případě,že jsem státní zaměstanec a pracujeme na směny 24 hodin v práci a 48 hodin volno.Bez ohledu na so a ne,svátky.Znamená to,že když je placených 9 dní,dostanu proplaceny pouze ty dny na které vychází rozpis služeb??Děkuji za vysvětlení.