Student prezenčního studia a práce

• (neregistrovaný)

21. 10. 2009 16:42

Dobrý den!
    Chtěla bych se zeptat, zda by mohl být problém s tím, že jsem stále evidovaná jako student prezenčního studia na VŠ ( je mi 23 let) a mám práci na plný úvazek? V zaměstnání jsem předložila potvrzení o studiu. Ve škole jsem nebyla ještě ani jednou, jen jsem neměla čas dojít na studijní a dát žádost o ukončení tohoto studia. Jak je to v tomto případě, hrozí mi nějaký postih, a jak je to s odváděním dávek za pojištění sociální a zdravotní?
    Děkuji moc za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 10. 2009 19:27

Jiřka1 (neregistrovaný)

Re: Student prezenčního studia a práce
      Studentem budete do měsíce, ve kterém Vám škola ukončí studium. Nevím, ke kterému datu Vás vyloučí, ale zaměstnavateli pak budete muset přinést potvrzení o dni ukončení studia a od následujícího měsíce Vám pak nebude náležet sleva na studenta. Nebudete ani pojištěna státem z hlediska zdravotního pojištění, takže musí být odváděno zdravotní pojištění aspoň v minimální výši (což asi splňujete, když máte plný úvazek).

• 21. 10. 2009 19:27

Líba (neregistrovaný)

Re: Student prezenčního studia a práce
      Problém je v tom, že jestli jste nedodala potvrzení o studiu na tento semestr, tak vám slevu na studenta neměla mzdová uplatnit. Jestli vám na studijním dali potvrzení, tak je vše správně. Až studium ukončíte, musíte odevzdat potvrzení s přesným datem. Od dalšího měsíce vám už sleva nebude příslušet. Jedná se jen o zdravotní pojištění, sociální se platí podle výše příjmu, doplácet nemusíte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).