Přijatý dobropis-kdy uplatnit DPH?

• (neregistrovaný)

21. 10. 2009 20:51

Dobrý den,
    přišla nám chybná faktura z O2 - na vyšší částku s DUZP 30.9., fakturu jsme reklamovali. Dnes nám doporučeně přišel dobropis k této faktuře, s datem vystavení 19.10.2009.
    Faktura je zaúčtovaná v 3.Q DPH, do jakého období mám dát ten dobropis? Mám si na něj sama doplnit DUZP - den přijetí, tj. dnes 21.10.2009 a dát do DPH do 4.Q?
    Ještě navíc jeden dotaz, může se daň.přizn.k DPH odeslat doporučeně až v pondělí a zaplatit taky až v pondělí 26.10.?
    Děkuju za radu. Přreji pěkný den

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 10. 2009 22:21

VandaB (neregistrovaný)

Re: Přijatý dobropis-kdy uplatnit DPH?
      U dobropisu je D.U.Z.P. den, kdy jej přijmete (dodavatel měl poslat i jedno vyhotovení pro něj, které mu máte potvrdit, jelikož on si může dát tento doklad do DPH až v tom měsíci, který mu potvrdíte) takže já bych uplatnila za IV.Q.
      Přiznání můžete klidně poslat až v pondělí a také zaplatit, ale pozor od 1.11. je novela a to už budete muset platit nejenom DPH, ale i veškeré daně a zálohy na úřady dříve, tak aby jej instituce měli na účtu ve stanový termín - např. DPH musí mít FÚ na účtu do 25.11. apod. jinak Vám poběží úrok z prodlení

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).