Re: Nákup v cizině - prosím!!
Tak to máte asi špatně - záleží na tom, zda je na tom dokladu z ciziny - tedy z EU - uvedeno jejich DIČ a doklad je bez jejich DPH. Potom musíte udělat samovyměření a zároveň odpočet DPH. Pokud je tam jejich DPH vyčísleno, tak nemůžete nic - tzn. že celou částku dáte jako cenu za gramofon a v DPH ji nebudete nikde uvádět. A pokud je to náhodou dovoz - tedy ze třetí země - tak byste měla postupovat obdobně. Až budete příště dávat nějaký dotaz, zkuste být konkrétnější, ať odpovědi mohou být přímo k problému, a nemusí se popisovat "půl" zákona.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
DPP podle zákona o zemědělství a uplatnění slevy na pojistném
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
22. 10. 2009 0:33
Dobrý večer, jsem začátečník a najednou mám doklad z ciziny !
Plátce DPH nakoupil gramofon v souladu s náplní jeho činnosti. Jenže ho koupil přes internet, zaplatil příkazem z banky, já zaúčtovala s 19%DPH - bez dokladu, zpracovala DPH, odevzdala a on mi teď v noci poslal skenem doklad. Já nárokovala normálně DPH. Že jsem udělala chybu? Že to nemůžu? Nebo můžu a musím to někde uvést zvlášť v tiskopise DPH?