Re: jak na konci roku-pro mzdové účetní
do 20.2. podat na FÚ Vyúčtování daní, do 31.3. nejpozději udělat roční zůčtování zaměstnancům, do 30.4. na CSSZ podat evidenční listy za rok 2009, pokud máte nad 25 zaměstnanců tak do 31.1. spočítat povinný podíl zaměstnanců, podat a případně zaplatit
nechci vás strašit, ale našla jsem docela dobrý přehled pár povinností - jen jsem to nezkontrolovala zcela, ale na první pohled je to starší seznam, protože uvádí starší typy tiskopisů, ale posílám to spíše jako návod na to, co vás čeká
http://www.daneaucetnictvi.com/danove-a-ucetni-noviny/ukonceni-kalendarniho-roku-z-pohledu-mzdove-ucetni.htm
jinak aktuální tiskopisy naleznete na webu České daňové správy - Daň z příjmů ze závislé činnosti
http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/SID-3EA9846C-7C93A5BB/cds/xsl/danove_tiskopisy_9101.html?year=0
Ohledně vašeho dotazu - jako z-tel koncem roku neposíláte na OSSZ ani ZP žádné zvláštní hlášení - Přehledy na tyto organizace posíláte po zúčtování mezd běžně každý měsíc, konec roku neznamená pro OSSZ a ZP žádné jiné hlášení navíc, jen na FÚ, ale to najdete v Informaci, kterou vám posílám výše - povinnosti mzdové účetní. Co by vás mohlo zajímat, od 1.11.09 se změnil termín pro platbu zálohové a srážkové daně na FÚ - v určený den musí být platby již připsány na účet FÚ (dosud platí, že "stačí" když ten určený den z-tel teprve zadá příkaz k odvodům) a pro ZP a OSSZ se tato změna splatnosti použije až od 1.1.2010.
No, je toho dost, na co musím myslet, mnohokrát děkuji za pomoc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
22. 10. 2009 8:03
Dobrý den, prosím o pomoc. Dostala jsem na starost po mzdové účtní její agendu, údajně po dobu, než seženou náhradu, ale mám pocit, že to budu mít nastálo. S měsíčními hlášeními jsem se snad už prokousala, ale nejsem si jista, co s blížícím se koncem roku, můžete mi někdo, prosím, napsat, jaké formuláře se musí podat na cssz a na zdravotní poj.?
Děkuji předem.