Re: e-shop nákup z německa
Prosím o paragraf nebo odkaz, čeho se držet, proč musíme
naftu, ubytování, parkovné atd. (nebo se týká jen nákupu zboží
včetně zahr.dph?) které nakoupíme včetně jejich dph -místo
plnění v zahraničí, dát celé do nákladů včetně dph a ještě
předanit naší 19% sazbou dph? tyto doklady a faktury už
v našem přiznání nezdaňujeme, dáme do nákladů celé
a jde mimo přiznání dph, tak bylo projednáno na fÚ i s poradcem.
děkuji.
Řeč byla o pořízení zboží (PC z Německa), pokud zakoupíte v EU zboží (materiál,majetek) i včetně jejich DPH a dovezete do ČR,kde dále používáte ke svému podnikání,pak se jedná o pořízení zboží a musíte v ČR dodanit a zároveň můžete i nárokovat . U služeb na území mimo ČR - ubytování,parkovné - samozřejmě nic v ČR nedodaňujete, místo zdanitelného plnění je v daném státě mimo ČR
Nevím, jestli jste se do toho zamotala Vy. Mám spíše pocit, že ten předchozí názor je zcestný. Za co je tedy potom považováno PHM - paragon od pumpy v EU? My také máme daňového poradce a i konzultaci na FÚ - tyto veškeré náklady, které mají vyčíslenou DPH v sazbě DPH v EU - ať je to cokoliv, tak to děláme přesně jako Vy - tedy úplně mimo české DPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
22. 10. 2009 11:31
Koupil jsem si z e-shopu (má německé DIČ) PC sestavu. Mám také DIČ. Musím to uvést v přiznání k DPH??Děkuji