Re: neproplacení nemocenského
A kdyby se zaměstnavatel rozhodl, že mu nemocenskou nevyplatí, tak na to asi právo má, že? já jen kdyby. on to asi neudělá, ale nikdo neví... bylo to 14tý kalendářní den a 10tý pracovní den. asi bych tu zprávu o kontrole a nezastižení doma, co jsme psali měla zaslat i jeho lékaři a na OSSZ, že?jsou na to nějaké lhůty?
To se píše do přílohy k žádosti o dávky (druhá strana).
On v tom zahraničí byl asi dva nebo tři dny. navíc OSSZ už ho kontrolovat nebude. neschopneku má jen do dnes. takže neproplatit třeba tři dny? a jak ty tři dny uvádět? jako neomluvenou absenci? Já někde četla, že by se měla přímo zpráva, co sepíšeme po kontrole, odeslat OSSZ a lékaři.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 10. 2009 10:26
Dobrý den, může zaměstnavatel zaměstnanci neproplatit nemocenskou, pokud ho nezastihl v době, kdy neměl vycházky na místě určeném jako místo pobytu v době pracovní neschopnosti? byla sepsána zpráva, že zastižen nebyl. navíc zaměstnanec se sám přiznal že byl mimo ČR. Vůbec nevím. dosud jsem se s tím nesetkala.