Re: dod.služby z EU
.. děkuji
a do toho se mi právě moc nechtělo:((( vím, že pokud mi přijde faktura pozdě, např. vydaná v období 07 a ke mně se dostane až 09, mám zhrnout do období kdy přišlo - tedy v 09 a nepodávat již dodatečné přiznání, platí cca od poloviny roku 2007, ale u tohoto si nejsem jistá, fakturu mám v řádném období jen jsem zapomněla udělat dodanění, když se tak teď na to dívám, tak vidím, že v záznamní povinnosti je to tak, jako bych tu fakturu vůbec nezahrnula do záznamní povinnosti do DPH a a tak to vleze i do řádků DPH, chová se to tak jako bych faktuře řekla, že je na ní PN - nezahrnovat do přiznání DPH.
Re: dod.služby z EU
podala bych také dodatečné... nic tím neriskujete, žádné penále....ale nejdříve bych zavolala správkyni popište jí, na co jste zapomněla, možná, že Vám jen řekne, abyste jí to tam opravené donesla a nepodávala dodatečné přes podatelnu..mají pak s tím práci, každá věc přes podatelnu dostane jednací číslo...a správce daně s tím má víc práce. Daňová povinnost se nezmění, jestli máte rozumnou správkyni, tak se s ní dohodněte a uvidíte.>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 10. 2009 12:55
Dobrý den,
stalo se mi, že jsem řádně označila fa přijatou z EU za službu a správně mi naběhla do řádků DPH, ale zapomněla jsem dodanit za měsíce červenec a srpen. Mohu dodanit naráz v září? Vzhledem k tomu, že se nezmění výše DPH? V záznamní povinnosti mi však nebude sedět
Odpočet z přijatých plnění, povinnost přiznad daň má příjemce a Přijetí služby od sosoby reg. v jiném státě EU.
Nebo mám raději udělat dodatečné přiznání?
Děkuji
Blanka1