Nemovitost-nárok synů?

• (neregistrovaný)

23. 10. 2009 18:35

Dobrý den,prosím o radu někoho kdo má zkušenost z převodem nemovitosti(darováním).
    Konkrétní příklad je ten že po smrti mého dědy moje babička (která má z prvního manželství 2 syny a s mým dědou také dva syny)při dědickém po dědovi ke kterému byli přizváni babička(jeho manželka)a jejich společní 2 synové.Dohodli se že nemovitost v podobě domu a pozemky budou přepsány pouze na jednoho ze synů.Synové z předešlého manželství babičky nebyli přítomni u dědického řízení po dědovi kterýnebyl jejich vlastním otcem.
    O této dohodě byl sepsán zápis bylo vystaveno usnesení soudu které potvrdilo že dědicové o vypořádání dědictví uzavřeli dohodu a soud ji schválil.
    Po 5letech tento syn daroval darovací smlouvou tento majetek mě jako své neteři.
    Nemovitost hodlám prodat,protože babička která zde měla právo dožití na základě věcného břemene zemřela.Mám ale obavy jestli nebudu mít problémy se jejími syny z prvního manželství.Nevím jestli mohou nějak napadnout tu dohodu při dědickém řízení kde byl majetek i část babičina majetku celá přepsána na jednoho syna (jejich nevlastního bratra.
    Doufám že je můj dotaz srozumitelný.Moc děkuji za každou radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).