Re: Úřad práce - nahlásit se pojišťovně?
Pojištěna samozřejmě nyní jste, pojištění odvádí stát. Vy si vezměte od ÚP výpis, že jste zaevidována a bud tel. nebo osobně to nahlaste na své poj nebo písemně, co nejdříve.
Já bych byla asi pro osobní nebo písemnou formou at máte podklad.
Re: Úřad práce - nahlásit se pojišťovně?
Zdravotně pojištěna při evidenci na ÚP jste, ale musíte tuto evidenci zdravotní pojišťovně sama doložit. Jestli je nutné hlásit evidenci na ÚP i v případě, že už je za vás plátcem pojistného stát z titulu ČID, bohužel nevím. Raději bych se na vašem místě přeptala u své pojišťovny.
Sociální pojištění se platí jen z dosaženého příjmu, to vás paní mylně informovala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
26. 10. 2009 9:33
Dobrý den, jsem v evidenci na ÚP a teď jsem se dozvěděla,že bych se měla jít nahlásit na zdr. poj., že jsem na ÚP.
Na ÚP jsem se dotazovala, zda jsem zdravotně i soc. pojištěna a paní mě řekla, že ano. Mám také ČID.Poradí mě prosím někdo , jak to správně tedy je???? Děkuji Romana