Re: ještě jednou DPH ř.48
Děkuji za odpověď, ano musím si to hlídat, ale měla jsem za to, že když to dám na účet 042, tak by se to tam mělo objevit v přiznání :-)
Zkuste si projít nějaké kódy (/druhy pohybů) pro nákup majetku a vazby na řádky. My máme např. pro běžné nákupy kód DPH 1 a pro nákup HM 51. Potom se nám to automaticky objeví v přiznání. _ale i tak je to potřeba si při účtování pohlídat. Také se mi to stalo, ale už jsem se k tomu nevracel.
Já jsem se s tím také potýkala a na nějaké automatické doplnění jsem bohužel nepřišla, takže ve Vámi uvedeném SW jsem si zadala do přiznání k DPH tisk daňového přiznání, ručně zadané údaje a tam do řádku 48 příslušnou hodnotu, jak je to s opravou to netuším, ale stát jste neobral, tak nevím.....
Dobrý den,
tohle jsem si ověřovala na FÚ...na řádek 48 patří všechen majetek, který zařadíte v daném roce do používání, tzn. který zaúčtujete na účet 022. Pokud některý měsíc zapomenete, máte možnost o nápravu ještě kdykoliv do konce roku. Je to řádek pouze informativní - součet hodnot na řádku 48 za celý rok se musí rovnat ročnímu obratu MD účtu 022.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
26. 10. 2009 12:05
Jako OSVČ jsem v čevnu zakoupil OA (zařadil do majetku) a uplatnil DPH. Z proběhlých diskuzí jsem vyčetl, že nákup OA měl být uveden na ř. 48 (v přiznání DPH). Používám účto Tichý a bohužel nevím jakým způsobem dostat nákup auta na ř. 48.
Tento nákup měl být uveden již v příznání za 2.kv.2009. Můžete mi poradit co s tím mám udělat když jsem na to přišel až teď?
Proč mi program nepřiřadil nákup OA přímo na tento řádek?
Moc děkuji za radu a přeji hezký den Jarda