Dobrý den, přišla se mě zeptat naše zaměstnankyně, kdy může odejít do starobního důchodu (narozena v květnu 1953, porodila a vychovala dvojčata). Není jí jasné započítávání vychovaných dětí. Přítelkyně jí řekla, že když má dvojčata, započítávají se jako kdyby měla pouze 1 dítě. Já si ale myslím, že nezáleží na počtu těhotenství, ale na počtu vychovaných dětí a tudíž že jí budou započítávat děti 2. Pomůže nám někdo udělat si v tom jasno? Předem díky všem.
Re: zápočet dětí při odchodu do důchodu
Máte úplnou pravdu vy, § 32 odst. 1) písm. b) zákona č. 155/1995 Sb. mluví jasně o "vychovaných dětech", nikoli počtu porodů.
26. 10. 2009 13:50
Dobrý den,
přišla se mě zeptat naše zaměstnankyně, kdy může odejít do starobního důchodu (narozena v květnu 1953, porodila a vychovala dvojčata). Není jí jasné započítávání vychovaných dětí. Přítelkyně jí řekla, že když má dvojčata, započítávají se jako kdyby měla pouze 1 dítě. Já si ale myslím, že nezáleží na počtu těhotenství, ale na počtu vychovaných dětí a tudíž že jí budou započítávat děti 2. Pomůže nám někdo udělat si v tom jasno?
Předem díky všem.