Re: stormware pohoda a elekt. podání - P
Podávám DPH za několik klientů z Pohody přes PVS.
Ti klienti by se měli zaregistrovat na PVS k dané službě, netřeba nikam chodit, vlastně je můžete zaregistrovat i Vy sama přes internet (alespoň mně to šlo) a měli by Vás tam uvést jako svého zástupce (tj. uvést tam Vaše id. číslo zástupce). Vy musíte být na PVS zaregistrována jako zástupce, abyste získala to číslo.
Chvíli mně to taky trvalo, než jsem to zavedl.
Takže je můžu registrovat i já??? To zase bude porod..... podpis mi problémy nedělal, ale tohle je fakt chaotické. Moc díky za radu...
p.s. prozradíme, jak podám přiznání sama za sebe??? ani to jsem dneska nedokázala, pokud zdržuju, tak se nezlobte, nemám se kam obrátit.
No já je zaregistroval, chudáci o tom ani neví :-).
Já jsem na PVS přihlášen ještě jako organizace, tam podávám DPH za sebe. Musíte tam být samozřejmě přihlášena ke službě Daňová správa - elektronická podání se správně vyplněným DIČ.
Ještě jde o to mít na počítači kromě el. podpisu nainstalovaný i správný šifrovací certifikát (Šifrovací certifikát MF ČR).
Je to takové složitě, nikde to není laicky popsáno, každy na to musí přijít sám. Mně to taky dost trvalo.
Prostě operace navíc. Vysvětlím - form studio umí jednu úžasnou záležitost- asi srovnávám nesrovnatelné, proto hledám program, který umí provázat.
Aktuálně v Pohodě připravím daňové přiznání - a aplikuji do Form Studia - p.s. používám od dob, kdy tohle POHODA ještě neuměla vůbec,
což je OPRUZ, protože ho přepisuji, odkliknu PODAT ELEKTRONICKY... zadám PIN a mám potvrzení o elektronickém podání ve svém počítači uložené aniž bych potvrzovala cokoliv dalšího.
Jsem tedy rozmazlená a očekávala jsem něco podobného od Pohody. Chápeme se???
Ano, dneska načítám přes EPO, to je asi tak stejná práce, ale pak musím uložit info o podání, a vlastně nemám u sebe nic jiného k dispozici. Já si na Pohodu nestěžuji, opravdu hledám cestu, je-li to možné jinak.
Inspirovala jste mě k pokusu - načtení xml souboru vyexportovaného z Pohody do Taxeditu. Funguje to skvěle, rovnou otevře (správně vyplněný) vyplněný formulář DPH. Podání přes Taxedit funguje dost dobře, to už je vyzkoušeno z jiných daní. Člověk se pořád učí.
A L. moc díky... omlouvám se za blonďatost, tak to prostě je, ale zároveň mne zajímá jak si usnadnit život. Těch DPH jsem dnesk podávala 42...... ne, nejsem tak pilná, prostě mám hromadu klientů s dvěma fakturami za Q, ale obratem jako hrom.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 10. 2009 17:17
dobrý den,
prosím někoho znalého, kdo podává přes PVS, aby se mi ozval. Dnes jsem hovořila s techniky - mám servis - i kontakty na PVS a jsem asi tatarská náčelnice čili ATAMAN-KA :-))) protože jsem nezachápala.
prostřednictvím stránek EPO mi to moc nevyhovuje, načínání je opruzující a používám FORM, jenomže to znamená přiznání v podstatě přepsat.
Je tedy jednoduchá jiná cesta, aniž by se mi neregistrovali na PVS všichni klienti, podávat za ně přiznání, mám-li generální plnou moc?¨
Za radu vděčná