Re: 2xzaplacená přij.fa v Pohodě
Já mám v nastavení - globálním i uživatelském - nastaveno účtování pro přeplatky a limit pro výši přeplatků.
Pokud jsem nějakou fakturu zaplatila 2x já, účtuju na
378A jako pohledávku, pokud mě někdo 2x zaplatil, okamžitě vracím a účtuju přes 379A.
Re: 2xzaplacená přij.fa v Pohodě
Ostatní pohledávka se vystaví automaticky, pokud je v Globálním nastavení určeno, že se pracuje s přeplatky. To si určitě zkontrolujte. Pohoda to má vcelku slušně přednastaveno, včetně číselných řad a předkontace.
Ovšem vystaví se jen v případě, když se splete celková částka faktury, pak při likvidaci Vám oznámí, že jde o přeplatek a jestli si přejete zaúčtovat a zaevidovat.
Např: DFA je na 1500, já platím 1800....
Pokud ale tu samou fakturu zaplatím podruhé, automaticky se mi žádná pohledávka nevystaví, navíc je stejně s předkontací "bez" takže já se s ní ani neobtěžuju. Jen v bance účtuju 378/221. A sem-tam zkontroluju konto účtu 378.
Doufám, že jsem vám poradila dobře, odpoledne budu zase řádit v Pohodě, teď jsem v jiném SW, klidně se ozvěte, pokud budete potřebovat, mail: stoppelova@seznam.cz
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
27. 10. 2009 11:13
Dobrý den, jak zlikvidovat přeplatek ? můžete mi poradit ? Děkuji za odpověď.