Re: Cesťák
Máte dva problémy
1) špatný doklad, musíte si vyžádat nový, rozepsaný na cenu za ubytování a cenu za stravování. A to stravování bylo celodenní? Nebo jen snídaně?
2) Přečtěte si zákoník práce, je tam odstavec o možném krácení cestovních náhrad při poskytnutém stravném na služební cestě, podle toho postupujte.
Každopádně Vaším daňově uznatelným nákladem je částka za ubytování a částka stravného povolená zákonem, zbytek je nedaňový.
Re: Cesťák
doklad z nich vytlučte, protože jinak nevíte, kolik je ubytování (s 9% sazbou DPH), kolik zaměstnanec projedl a kolikrát jedl, takže ani nevíte, kolik mu vyplatit stravné
určitě je nutné stravné krátit nebo nedat vůbec
jednou jsem to vyřešila tak, že jsem na internetu našla firmu a na jejích stránkách ceník ubytování, tak jsem ho vytiskla, dala k tomu, sepsala papír, že ubytování je podle ceníku takové a takové a ten rozdíl je jídlo, zaměstnanci jsem stravné pokrátila a bylo to
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
27. 10. 2009 11:21
Prosím můžete poradit jak vyplatit stravné + ubytování. Zaměstnanec donesl potvrzení, kde je částka za ubytování + stravu dohromady. Stravné vyplatím podle směrnic, jak ale proplatit poplatek za ubytování, kdy není jasná jeho výše ? Děkuji.