Cesťák

• (neregistrovaný)

27. 10. 2009 11:21

Prosím můžete poradit jak vyplatit stravné + ubytování. Zaměstnanec donesl potvrzení, kde je částka za ubytování + stravu dohromady. Stravné vyplatím podle směrnic, jak ale proplatit poplatek za ubytování, kdy není jasná jeho výše ? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 10. 2009 23:51

v.e.n.d.y. (neregistrovaný)

Re: Cesťák
      Máte dva problémy
      1) špatný doklad, musíte si vyžádat nový, rozepsaný na cenu za ubytování a cenu za stravování. A to stravování bylo celodenní? Nebo jen snídaně?
      2) Přečtěte si zákoník práce, je tam odstavec o možném krácení cestovních náhrad při poskytnutém stravném na služební cestě, podle toho postupujte.
      Každopádně Vaším daňově uznatelným nákladem je částka za ubytování a částka stravného povolená zákonem, zbytek je nedaňový.

• 29. 10. 2009 8:03

rr (neregistrovaný)

Děkuji za info. Stravné krátit nebudu, nebylo poskytnuté žádné, na které by zaměstnanec nepřispíval. Problém je jen v tom ubytování. Ubytování bylo v domově mládeže a nikdo tam nechce vystavit nový rozepsaný doklad.

• 3. 11. 2009 13:56

-vera- (neregistrovaný)

doklad z nich vytlučte, protože jinak nevíte, kolik je ubytování (s 9% sazbou DPH), kolik zaměstnanec projedl a kolikrát jedl, takže ani nevíte, kolik mu vyplatit stravné
      určitě je nutné stravné krátit nebo nedat vůbec

jednou jsem to vyřešila tak, že jsem na internetu našla firmu a na jejích stránkách ceník ubytování, tak jsem ho vytiskla, dala k tomu, sepsala papír, že ubytování je podle ceníku takové a takové a ten rozdíl je jídlo, zaměstnanci jsem stravné pokrátila a bylo to

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).