Re: Pracovní poměr
Souhlasím s Líbou. ZP, SP se z hrubého příjmu 10.000,- normálně odvádí.
Pokud má opravdu smluvenou u vás tuto výši mzdy, nepotřebujete ani potrzení od druhého zaměstnavatele, že tam odvádí ZP v minimální výši. To potřebujete jen v případě, že by nedosáhl u vás příjmu 8.000,-
Takže za měsíc říjen nebude odvádět zdravotní pojištění? (soc. pojištění)?????
++++++++++++++++++
a pokud Vám bude trvdit, že u obou zam-telů může mít podepsané daň.prohl., tak to opravdu mít nemůže
může ho mít podepsané jen u jednoho zam-tele a tam uplatňovat slevy, příp. daň.zvýhodnění na dítě/děti, pokud nějaké má a u druhého zam-tele bude daněn dle příjmů v měsíci
do 5000Kč/hrubého = srážková, tj. konečná daň
nad 5000Kč/hrubého = zálohová, musí si od obou zam-telů vyžádat potvrz. o zdanitel. příjmech a musí podat daň.př. na FÚ
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
27. 10. 2009 11:28
Zaměstnanec pracuje u firmy do 31.12.2009 na HPP. U naší firmy nastupuje do zaměstnání od 28.10.2009 také na HPP. Při vstupním pohovoru mi oznámil, že za něj nebudeme odvádět ZP ani SP,že to bude odvádět zaměstnavatel, se kterým má uzavřenu smlouvu jako první. Že mu tyto údaje sdělil zaměstnavatel po poradě s právníkem. Ověřovala jsem si to na OSSZ, a tam mi sdělili, že při hrubém příjmu 10.000,- se normálně odvádí soc. pojištění. Nový zaměstnanec mě neustále přesvědčuje, že to není pravda.