Re: DPH (EU x neEU) u dopravce - PROSÍM!
>1) z ČR do EU pro jiného plátce registrovaného v EU
- bez DPH: osvobozeno §10 odst 2, reverse charge - tedy přechýlení místa zdanitelného plnění, dle DIČ objednatele přepravy
v případě přehození směru trasy platí stejné, tedy bez dph
>2) z ČR do EU pro neplátce v EU
s českou DPH
v případě přehození trasy český dopravce odvede DPH v zemi EU kde přeprava začíná
>3) z ČR do neEU pro plátce registrovaného v nečlenské
§ 69 osvobozeno
>4) z ČR do neEU pro neplátce z nečlenské země,
§ 69 osvobozeno
>5) z ČR do neEU země pro plátce registrovaného v EU.
§ 69 osvobozeno
Souhrnné hlášení NE..týká se jen zboží
No a co bude v r.2010 zatím nevím a neřeším :)
Snad je výše uvedené správně a pomůže Vám to
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
28. 10. 2009 18:06
Dobrý den, pročítala jsem příspěvky zde na diskuzi, ale bohužel mám v hlavě ještě větší zmatek. Poprosím tedy někoho zkušeného o stručné odpovědi, ještě lépe s odkazem na příslušné paragrafy ZDHP - FAKTUROVAT S NEBO BEZ DPH v těchto případech - dopravce (nikoliv výrobce!!!), plátce DPH, přepravuje (a fakturuje) náklad:
1) z ČR do EU pro jiného plátce registrovaného v EU,
2) z ČR do EU pro neplátce v EU,
3) z ČR do neEU pro plátce registrovaného v nečlenské zemi,
4) z ČR do neEU pro neplátce z nečlenské země,
5) z ČR do neEU země pro plátce registrovaného v EU.
Jaký vliv má v daných případech změna trasy nákladu, tedy místo vývozu dovoz (tedy např. náklad míří z EU do ČR atd.)?
Jaký vliv má v daných případech novela (změna místa plnění služeb), která by měla platit od 1.1.2010? Týká se dopravce tzv. souhrnné hlášení?
Děkuji všem, kteří by mi mohli pomoci. Jsem začátečník. Dle pročtených příspěvků věřím, že Vaše odpověď pomůže i jiným.