Re: Firemní vozy
Jde to - musíte si to umět obhájit při kontrole na FU - nikde není stanoven limit aut -my máme 5 zaměstnanců máme 12 aut - osobní, nákladní - každý jezdí dle potřeby
vyřadí se z evidence - jen tehdy, aby se neplatilo zák. pojištění - dá se do depozitu-
musíte zvážit , co je pro Vás výhodnější......
Re: Firemní vozy
Aut můžete mít v podnikání kolik chcete, jen musíte prokázat , že je máte k podnikání a neuvádět souběžně jízdy s vozidly najednou.
Pokud vozidlo vyřadíte z účetnictví pro soukromé účely, můžete ho po vyřazení prodat kdykoli, ale při prodeji do pěti let po vyřazení z majetku ho musíte zdanit v §10. PO pěti letech po vyřazení už ho nedaníte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
29. 10. 2009 14:36
Dobrý den,
mám dotaz ohledně firemních vozů. Když nemám zaměstnance a jeden vůz již mám a chci si vložit druhý vůz, jde to udělat, nebo bych musela mít zaměstnance? Jeden vůz bych používala jako pracovní - nákladní na vožení materiálu a zboží a montáže a druhý jako osobní, pouze pro služební cesty, jednání a tak dále. Lze to takto udělat, nebo musím jeden automobil vyřadit z evidence? A pokud bych musela automobil vyřadit, po jaké době mohu vůz prodat, když ho mám vložený do účetnictví? Je to něčím omezené?