Re: CCS
Ještě se vracím, stále nad tím tak přemýšlím a došla jsem k názoru, že netuším, jak bych párovala závazek se závazkem...Napíšete mi prosím zaúčtování?
Děkuji
vidíte složitost kde není - účtenky si přiložte k faktuře - de facto slouží ke kontrole, že Vám nebylo zinkasováno více (už se mi to stalo). Také pozor - může být zinkasováno bez DPH - to když CCS kartou zaplatí nějaký nákup - a k tomu byste měli mít ale daňový doklad. Nejčastěji se to stává tam, kde mají žehličku nebo se koupí např. mapa. Fakturu účtuji běžně 501ae/321 a pouze ohlídat saldo, kde např. u nás se inkasuje nadvaktrát, aby se platby potkaly s fakturou. Auditoři proti tomuto nic neměli.
Děkuji. Tak vpodstatě to máme jako Vy. To vše je mi jasné. Ale šlo mi o to, že máme 2 jednatelé, každý má kartu a zvlášť mi nosí lístky od spotřeby, každém zúčtovávám kolik zaplatili z BÚ přes 261, když nedonesou doklady, visí jim dluh na 261. Tak a ted mi šlo o to, že když dávám do dokladů např. PHM, je to takto 501/261, pak když dostatu výpis s touto úhradou, je to 261/221, tím pádem se jejich spotřeba dostala do nákladů a to i CCS. Pak ovšem dostanu fakturu a zaúčtuji 501/321, tzn., že CCS mám 2x v nákladech. Možná to vidím špatně, ale stále mi nedocvakává, jak. Pak mě napadlo, že při přijetí dokladu od jednatele prostě nedám žádný nákladový účet, ale vytvořím doklad s kontem 261.
Souhlasím, že děláte problém,kde není. Doklady od tankování si dávám stranou a zkontroluji až přijde faktura. Jsou přílohou faktury a nejsou daňovým dokladem.Dalo by se říci, že kdybych se spolehla na 100% správnost faktury od CCS, tak tyto útržky od benzínek vůbec nepotřebuji. Rozdíl je u výpisů z platebních karet, kdy jednatel čerpá hotovost z bankomatu, tam používám 261.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 10. 2009 16:32
Ve firmě používáme CCS karty na čerpání PHM, nechápu moc princip, jelikož CCS nemám žádnou zkušenost. Šéf mi nosí účtenky, které platil firemní kartou a přitom na provedené platbě je napsáno, že se jedná o CCS. Tak ted k tomu hlavnímu:-). Není mi jasné jak evidovat ty účtenky, do nákladů už je dát nemůžu protože v nákladech jsou díky faktuře, které nám CCS vystavují. Na druhou stranu potřebuji spárovat platbu, když z účtenky vím, že šéf platil prostřednictvím firemní karty, aby tyto částky vlastně nedlužil firmě. Snad je to pochopitelné:-)