Minimalni mzda a potvr. o zdan.prijmech?

• (neregistrovaný)

29. 10. 2009 16:39

Dobry den,
    odchazi mi zamestnanec ktery od zacatku roku bral minimalni mzdu, kazdy mesic 7120,-Kc cisteho. Dan neplatil zadnou. Musim mu vystavit potvrzeni o zdanitelnych prijmech a pokud ano, co tam uvedu? Psaval jsem HM, odvody na soc a vzp, zaklad dane a dan, cistou mzdu. Co ted?
    dekuji, Ivan

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 10. 2009 17:13

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Minimalni mzda a potvr. o zdan.prijm
      Potvrzení o zdanitelných příjmech jste povinen vystavit na žádost býv.zaměstnance do 10 dnů.Přestože mu vycházela nulová daň,jeho příjmy u Vás patří do jeho ročních příjmů pro účely buď jeho přiznání k dani nebo do ročního zučtování u jeho dalšího zaměstnavatele.
      Uvedete výši hrubé zdanitelné mzdy, daňový základ ( hrubá zvýšená o náklady na pojistné, které je povinen platit zaměstnavatel - tzv. suorhrubou), sraženou zálohu na daň, uplatněné slevy na dani během roku.

• 29. 10. 2009 17:23

Petr25 (neregistrovaný)

Dekuji za odpoved.uz mi to s vecerem prilis nemysli. Muzete mi prosim napsat ve zratce co uvest do jednotlivych mesicu?
      HM=8000,-
      Danovy zaklad=10720,-???
      Sražena záloha na daň= ??
      Uplatněné slevy na dani během roku=??

Zamestnanec nema zadne slevy na deti, zadne odecty, nic. Dekuji za pomoc!

• 29. 10. 2009 17:42

xy5

On opravdu měl každý měsíc stejně? Měl jste ho správně zařazeného, tzn., že jeho zaručená mzda byla zároveň mzdou minimální? To jste mu nenařídil čerpat dovolenou? Pokud ne, je to v rozporu se Zák.práce, ale budiž. V poslední mzdě jste ale musel nevyčerpanou dovolenou proplatit.

• 29. 10. 2009 17:44

Ivan055 (neregistrovaný)

Ano, ma kazdy mesic stejne, dovolenou bral posledni mesic a vyslo mu to na korunu stejne jako kdyby pracoval. Taky jsem koukal.
      Ale o to nejde, chtel bych vedet co tam uvest za udaje.
      Dekuji

>On opravdu měl každý měsíc stejně? Měl jste ho správně
      >zařazeného, tzn., že jeho zaručená mzda byla zároveň
      >mzdou minimální? To jste mu nenařídil čerpat dovolenou?
      >Pokud ne, je to v rozporu se Zák.práce, ale budiž. V
      >poslední mzdě jste ale musel nevyčerpanou dovolenou
      >proplatit.

• 29. 10. 2009 18:04

JIŘINAH. (neregistrovaný)

Musím se opakovat :-) - hrubou , pojistné plac.zaměstnavatelem,zdantelnou mzdu,sražené zálohy ( u Vás tedy nula). Tyto všechny položky v součtu za celé období u Vás.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).