Faktury

• (neregistrovaný)

29. 10. 2009 23:09

Dobrý den,potrebovala bych poradit v teto situaci.
    Vystavila jsem firme X dve faktury č.1, 2, zjistilo se ale ze faktury maji spatna cisla,tak se to opravilo a firma byla upozornena na to ze slo o spatne ocislovani a predala jsme jim faktury se spravnym cislem 3,4.. Firma,ale zaplatila faktury jak se spravnym 3,4tak i se spatnym ocislovanim 1,2 . Spatna cisla faktur 1,2 jsem jiz priradila jine firme. Firma X ale pozaduje vystaveni dobropisu na faktury 1,2. Ale nase firma nemuze vystavit dobropis na faktury ktere neexistuji protoze cisla 1,2 byla pirazena jine firme.Prosim poradi nam nekdo jak to vyresit...Firma X si nenecha vysvetlit ze to nelze vystavit a vyhrozuje ze to preda pravnimu oddeleni. Jaky postih z toho muze mit nase firma?. Dekuji vsem za radu.Zdena

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 10. 2009 23:17

v.e.n.d.y. (neregistrovaný)

Re: Faktury
      No co Vám poradit, vystavte dobropisy mimo systém účetnictví na špatné faktury, pošlete je firmě a hlavně vraťte peníze. Máte problém s DPH, vystavujete doklady, které pak nemáte sami ve svém účetnictví a já bych tedy už jednou odeslané doklady nepřepisovala na jinou firmu,ale právě vystornovala a vše založila a popsala....Co když napadne finanční úřad udělat si křížovou kontrolu a bude chtít vidět ve Vašem účetnictví faktury 1 a 2, které najde u Vašeho odběratele?? Pak to bude průšvih..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).