Re: Vrácení DPH Slovenské firmě
Pokud jste prodali zboží plátci DPH ze Slovenska a zboží bylo přepraveno na Slovensko, pak mělo být fakturováno bez DPH. Pokud je to v rámci jednoho měsíce, pak lze původní FA stornovat a vystavit FA správně bez DPH.
Pokud je již FA z min. Q , tak pravděpodobně nebyla ani uvedena v SH, jelikož bylo odvedeno DPH. Pak bych již ponechala bez opravy. Slovenský odběratel si může uplatnit DPH na FU v Praze.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
Daňový trapas Říčan: Za vyšší daň z nemovitostí totiž může radnice, ne berňák
30. 10. 2009 10:52
Dobrý den, mám dotaz o způsobu vrácení DPH Slovenské firmě.
Mám e-shop a zákazník (slovenská firma ) si nechal zaslat zboží, systém automaticky vystavil fakturu s DPH.
Nyní mne firma požádala o vrácení DPH za toto zboží (na faktuře je Slovenské DIČ i IČo.
Stačí udělat u vystavené faktury dobropis na částku DPH a to mu pak zaslat na účet? Jak to zaúčtovat? Jako vratku DPH? Nebo je lepší fakturu stornovat a vytvořit fakturu na prodej zboží zákazníkovi registrován v jiném členském státu?
Děkuji za radu pro blba začátečníka.
Děkuji všem předem