Re: stravenka
A nevadí, že na faktuře jsou stravenky - x kusů za 50 kč a x kusů za 30 Kč.
také souhlasím, nelze dvě různé hodnoty stravenky..před časem jsem toto také řešila a přečetla jsem spousta názorů...(včetně té rady na sodexho)..a pak by jste opravdu nemohla dát do nákladů 55 % z 80 Kč (dvě stravenky 50+30), ale nejspíše jen z jedné. POkyn D300 cenou jídla se rozumí hodnota jedné stravenky včetně provize. Takže pakliže poskytnete dvě stravenky...bude to mít dopad na daňovou uznatelnost přípspěvku ze stravenky. Rozhodně tedy do nákladů nedostanete 55 % z 80 Kč. (ale jen 55 % z jedné stravenky - 50 korunové) Celá ta třicetikorunová by podle mě měla být nedaňová
Paní z firmy prodávající stravenky mě řekla ať si dáme do vnitřního předpisu, že stravenka se bude skládat ze dvou v hodnotě 30 kč+50 kč. Ale nerozumím odpovědi, že si nemohu nárokovat 55 % z ceny stravenky 80 Kč. 55 % z 80 kč je 44 kč a 70 % ze 72 kč(stravné 5 až 12 hodin =60 až 72 Kč) je 50,40 Kč.
Já nevím, ale já si myslím, že ani vnitřní předpis moc nepomůže. Dvě stravenky jsou podle mého názoru nepřípustné. Do nákladů můžeme dát 55 % z hodnoty stravenky (jedné) a ne ze dvou. Já bych osobně do nákladů nedala 55% z hodnoty 80 Kč ale jen 55 % z jedné stravenky (tz. té vyšší 50 kč). Myslím, že když dvě stravenky jsou zakázané (viz Sodexho otázky a odpovědi), mělo by být zakaázané 55% z obou stravenek. Je to jen můj názor.....Jinak samozřejmě, pokud budete mít jednu stravenku v hodnotě 80 Kč...55% v pohodě do nákladů (limit je , jak jste napsala 50,40).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
30. 10. 2009 13:13
Prosím Vás mám dotaz. Zaměstnavatel nám dává stravenku za 80 Kč. Může se tato cena stravenky 80 kč rozdělit tak, že by nám dával dvě za 50 Kč a 30 Kč.Děkuji