Úklid sněhu

• (neregistrovaný)

31. 10. 2009 17:55

Dobrý den!
    Jsem uklízečka v bytovém domě, který je v osobním vlastnictví. K domu náleží metrový pruh pozemku kolem domu. V současné době mám v pracovní smlouvě uvedeno, že v zimních měsících mám odklízet sníh... Chci se zeptat, jak to je s úklidem sněhu, když vstoupila v platnost novela č. 97/2009 Sb. ? Mám uklizet celý chodník o délce cca 8m nebo pouze ten metrový pruh, který je součástí domu? Děkuji za odpověď!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 10. 2009 19:37

ive (neregistrovaný)

Re: Úklid sněhu
      záleží na tom,jak se dohodlo město(obec) s majitelem vámi uklízeného domu. Víte a v médiích jsou stále info, že sice úklid patří do rukou vlasníka pozemku, ale města na to nebudou mít finance a určitě se muselo město s vaším majitelem nějak domluvit. Každopádně 1metrový pruh je ve vlastnictví domu a vy budete prozatím uklízet jen ten 1metr okolo domu, pokud ovšem nemáte ve smlouvě přesně specifikováno co je myšleno za úklid sněhu a jaká velká plocha.To pak budete muset uklízet celé-došlo by z Vaší strany k porušení smlouvy. Majitel by Vám však měl říct, jak se s městem domluvil a jestli vůbec spolu nějak tuto situaci řešili. a podle toho vás informovat popř. upravit prac.sml.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).