Re: odpovědný zástupce
odpovědný zástupce by měl pracovat na základě nějaké smlouvy nebo dohody.Pokud má prac. poměry na dohody o provedení práce musí si podat DAP.(Ale zřejmě to nedělá-a vy neprokážete nijak, že byl někde zaměstnán). Pravděpodobně se ve vašem případě jedná o vykuka a vy jste narazil. Jestli ho nikde neznají ani za tyto společnosti nepracuje(ale vám tvrdí že ano) daňovou kontrolou u něho si nepomůžete, to vám peníze nevrátí akorát FU podráždíte a pak si posvítí i třeba na vás.
ano on je ten můj dlužník u těch čínských společností veden jako odpovědný zástupce dle mého jen na papíru proto ,aby mohl číňan vůbec zde podnikat potřebuje někoho kdo je v oboru vyučen .Takto je můj dlužník zapsán v rejstříku podnikatelských subjektů jako odpovědný zástupce asi u sedmi firem vše vietnam nebo čína restaurace. Přitom ten personál ho nikdy neviděl,hlavně že též na dveřích těch restaurací je jméno odpovědné osoby napsán můj dlužník. Je to pěkný podvodníček nikde nedělá, a vietnamci a číňani mu zaplatí na ruku (což nelze dokázat) za to že je zapsán jako odpov.zástupce přitom se o nic tam nestará a nikdy tam ani nebyl.
možná pokuste se podat na něj trest.oznámení pro podvod(pokud můžete vše listinnými důkaty doložit) ALE POZOR!! raději se poraďte s právníkem!!! ono platí také křivé obvinění a to si potom spálíte ruce. Takže "dvakrát měř a jednou řež".
No právě podat tr.oz. dle mého nemá cenu neboť to že je zapsán u sedmi společností jako odpov.zástupce je pravda a každý si to může veřejně ověřit ve vyhledávaní podnikatelského subjektu, ale na to on jistě řekne že to dělá všem vietnamcům zadarmo ,peníze za to nedostává a to já nemám jak prokázat. Nikde nedělá a když tak na černo,takže takhle si pěkně bude žít dál,vietnamci mu vždy bokem zaplatí za to že ho budou mít na oko jen psaného jako odp.zástupce a já utřu nos. Proto jsem myslel jestli nějaké úřady na něj poslat když má tolik funkcí odp.zástupce zda v těch restauracích za něco ručí ?,zda musí podavat dan.přiznání z těch funkcí ale asi ne,takže na něj výkuka asi nemám. Stejně děkuji za vaší radu a názor.
Jsem stejného názoru - hleďte si pouze svého. Pokud vám dluží peníze, jděte po jeho penězích. Jestli svou pohledávku nemůžete dokázat, je to jen vaše chyba. Můžete sondovat, jestli dle ŽZ odpovídá, ale peníze vám to nepřinese. Když nedostane přes ústa od vás, tak ať dostane od státu? Pokud splňuje zákonné podmínky, tak pochybuji, že na něj Živnosťák dosáhne. U normální pohledávky trestní zákon ani nepokoušejte.
Děkuji za váš názor,ale nikde jsem nepsal že nemůžu svou pohledávku dokázat.(na to mám rosudek kde mi ten dlužník dluží za to že jel jak prase a srazil mě na přechodu ,postal podmínku a má mě platit vysoké bolesté a další za to že díky němu nemohu chodit) Nicméně on papírově nic nemá a nikde nedělá ale odpov.zástupce dělá 7 firmám zadarmo? A hlavně právě že za to co mi udělal a ještě spostě potom co mě na přechodu srazil, ujel (pak ho našla policie) tak proto po něm půjdu o berlích nebo spíš pojedu na vozíku,ale vždy podle zákona takže chci využít kontrol od státních úřadu,tak to je.
Přišlo mi, že po dlužníkovi jdete tímto způsobem proto, že nemáte v ruce dostatek důkazů pro vymáhání své pohledávky. S důkazy bych na vašem místě postupoval klasickou vymáhací cestou a nesnažil se o další zadlužování dlužníka ať už udělováním pokut od státu, příp. stejnou cestou ho odstřihnout od zdroje jeho příjmů a tím i mých peněz.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
31. 10. 2009 18:56
Dobrý den, prosím můžete mi někdo vysvětlit . Vyhledáváním v rejstříku podnikatelských subjektů jsem narazil že jeden můj dlužník
ač nepodniká,nemá žl. Vystupuje jako odpovědný zástupce u několika firem většinou pro hostinské služky čínským podnikatelům.(Ten můj dlužník se vyučil kuchařem ačkoliv to nikdy potom nedělal.) Předpokládám že za to má nějaké odměny nebo že by toho zástupce dělal čínským podnikatelům zdarma? O co mi jde : musí odpovědný zástupce podávat daňové přiznání za tuto činnost?
Vím že v těch restauracích ho ani neznají a že je to jen papírově ,jak ho lze kontrolovat ? Dluží mi velké peníze ale na oko nikde nedělá takže bych mu rád znepříjemnil alespoň život kontrolou co lze u odpovedného zástupce kontrolovat,za co ručí? Jak mu nadělat problémy? Děkuji za vaše rady.