Re: Problém s účtem 213
Možná je to tou pokročilou dobou, ale ani já nechápu. Napište, jak bylo účtováno 2x do výnosů?Popište jak to bylo špatně a co už jste opravili?
Jednou v celkových tržbách(stravenky) a pak ještě vystavil na odebrané obědy faktury.Tržby jsem nechala,ale faktury jsem opravila mínusem(výnosy i dph) a když chci odečet jen účtu 213,protože to nejsou ani stravenky,ale poukázky na oběd jen pro tuto restauraci a nemají mezi"sodexkama" co dělat,je účet v mínusu.Buď něco dělám nelogicky nebo je tam manko.Děkuji.
Nedělám v restauracích a tak nechápu co jsou poukázky na oběd, ale budiž.
Tak znovu podle toho, jak to chápu (vynechávám DPH):
1) Kdysi jste nakoupili stravenky 213/211
2) účtovali jste tržbu za stravenky 211/602
3) omylem vystavili ještě faktury za stravenky 311/602
4) měli jste účtovat spotřebu stravenek do nákladů 5xx/213
Tak jestli jste vystavili omylem fakturu a zároveň účtovali 2x spotřebu stravenek, tak při stornu faktury stornujte i tu druhou spotřebu a je to ne? Jinak už nevím teda...
Paní Vendy,"poukázky " na oběd jsou vytisklé v restauraci,jsou neobchodovatelné a podle smlouvy je mohou zaměstnanci jisté firmy projíst jen v této restauraci.Takže restaurace stravenky nenakupuje,ale stravenky i poukázky ji nechávají lidé za oběd.Tyto jsem účtovala z tržeb do výnosů 378.../602...,následně 213/378....Faktury,které se vydávají za odebrané obědy 311/602...(také vynechávám DPH).Když jsem zjistila,že pokázky počítali do stravenek a ještě za obědy vypisovali faktury udělala jsem opravu 602.../311... a 311.../213 a tady mi to už v zústatku na účtu 213 dělá ten mínus.Děkuji za trpělivost-jst svatá:=))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
1. 11. 2009 17:37
Dobrý den,bývalý ředitel udělal chybu a uplatnil výnosy 2x.Jednou ve stravenkách(kde vůbec neměly figurovat)a 1x fakturačně.Faktury jsem opravila,uplatnila dodateč.DPH(bylo vráceno) a chci opravit účet 213.Když ale odečtu nesprávnou částku-účet je v mínusu.Je to manko nebo mi něco uniká v logice?.Jestliže je to manko(ředitel skončil),mohu na základě nějaké zprávy a podpisu jednatelů opravit účet na současný stav?Děkuji za radu.