Rozhodnutí o vzniku dočasné prac.neschpn

• (neregistrovaný)

1. 11. 2009 21:26

Dobrý den,
    do kdy musí zaměstnanec odevzdat zaměstnavateli Rozhodnutí o vzniku dočasné pracovní neschopnosti ? Zaměstnankyně je již týden nemocná a já stále ještě nemám tento doklad.
    Děkuji mockrát

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 11. 2009 22:07

danka06 (neregistrovaný)

Re: Rozhodnutí o vzniku dočasné prac.nes
      Měla by odevzdat doklad o prac.neschopnosti v den nástupu na PN, protože -jak můžete vědět, že je nemocná -když nechodí do práce, tak to jsou různé důvody:1/ např. zaměstnanecchce chce ukončit prac. poměr
      2/ nevidí důvod chodit do práce atd.
      3/ požádá o neplacené volno atd.
      Když se zachováte slušně, tak paní vyzvete o doložení dokladu o PN,
      nevím kolik máte zaměstnanců, ale při počtu např. 300 lidí, nevím jak bych stíhala pátrat proč někdo nechodí do práce - pokud se neozve do 2 dnů, tak má neoml. absenci a pak jsou z toho vyvozeny důsledky - ale nyní už si to nikdo nedovolí, pokud marodí, tak aspoň zavolají, že doklad o PN dodají pozdějí atd. zdravím

• 1. 11. 2009 22:44

Jiřka1 (neregistrovaný)

Ano, je to jeho omluvenka, takže odevzdat bez zbytečného odkladu.

• 2. 11. 2009 8:03

MC (neregistrovaný)

Omluvila se zatím jen telefonicky, tak mě zajímalo do kdy musí přinést doklad, nikde jsem se to nedočetla.
      Děkuji moc

• 2. 11. 2009 8:11

Líba (neregistrovaný)

§ 193 ZP
      ..... Zaměstnavatel je povinen vyhlásit, do kdy nejpozději před výplatním termínem je třeba předložit doklady pro poskytnutí náhrady mzdy nebo platu, aby tato náhrada mohla být v tomto výplatním termínu vyplacena.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).