Re: dobropis na fa z min. roku
Děkuji, to já vím, že nezaplacení není důvod k vystavení dobropisu. To mi navrhli oni. Nikdy jsem to ještě po zlomu roku nedělala, tudíž mě zajímalo na co si dát pozor. Jestli lze dobropis bez problémů zaúčtovat v tomto roce? děkuji Vám a přeji pěkný den
Pokud s tím protistrana souhlasí, můžete dobropis vystavit letos na základě reklamace ( dobropis lze vystavit až po ukončení reklamace, což se může táhnout i nějaký rok)- k tomu by chtělo nějakou korespondenci ze které bude patrno proč reklamují .
A Vy máte oprávnění od majitelů odpouštět pohledávky? Nebo jste majitelka osobně? Pokud ne, tak zcela určitě jakožto účetní překračujete své pravomoce. Přece nemůžete jen tak mýrnykstýrnyks poslat dobropis tomu, kdo si o něj řekne. V tom případě bych od Vás ráda začala nakupovat, ale jako účetní bych Vás nebrala.
Děkuji za reakci M., jsem jenom manželka majitele :o)), ale majitel/manžel o věci samozřejmě ví :o) Je mi úplně jasné, že bez svolení jednatele nemůže účetní jen tak mýrnykstýrnyks tak odpouštět pohledávky. Ještě jednou děkuji a přeji všem krásný podzim!
Dobrý den, já bych tohle nikdy neudělala, ale proti vůli manžela se asi nejde vzpírat. Jedinou možností je opravdu fiktivní reklamace. Hodit to na kvalitu. Jak už bylo zmíněno, reklamace se táhnou dlouho, takže účtovat v novém období není problém. Sehnat e-mail, dopis, zprávu o reklamaci s datumem měsíce, ve kterém budete účtovat a hotovo. Vystavte dobropis, zašlete, nechte si potvrdit (!) a pak započtěte. Ale na všechno si nechte od nich dát razítka. My účtujeme mínusem na účet 601 a nemáme s finančákem ani auditorama žádné problémy. Mějte se fajn
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
2. 11. 2009 9:53
Dobrý den, máme neuhrazenou pohledávku z minulého roku. Patrně již nikdo nikdy neuhradí. Firma stále ještě existuje. Je možné zaslat dobropis, žádat o jeho potvrzení a zaúčtovat letos? Děkuji všem za reakce