Re: Kdy paragon - kdy faktura??
Moc dekuji za odpovedi, myslela jsem si to tak, nebyla jsem si 100% jista. Dekuji
Dobrý den,
zákon stanoví do 10 000 zjednodušený doklad, nad 10 000 faktura, ale z vlastní zkušenosti vím, že je důležité na toto mít vnitropodnikovou směrnici, kde to upřesníte. Například my máme vnitropodnikovou směrnici, že u dokladů nad 1 000 Kč bez DPH musí být faktura. Tečka. Neexistuje výjimka. A je pravda, že se na to finančák, jen co vejde do dveří, ptá. Protože potom si odškrtává pokladny (kde jsou paragony) a faktury (kde jsou faktury :-) ) a hledá a hledá.
co to plácáte? zákon stanoví, od kdy musí být faktura? já můžu vystavit paragon třeba na milion, důležité jsou náležitosti.
a na co se finančák ptá? vy nemáte třeba faktury za hotové ihned zaplacené? ty nejsou snad v pokladně? prosím vás, zkuste trošku počíst v zákonech.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 11. 2009 10:15
Dobry den,
chtela jsem se zeptat kdy jeste postaci do ucetnictví paragon a kdy uz musi byt faktura??
Diky za odpovedi