Re: změny v náhradě mzdy při PN
Našla jsem toto:
V části třetí čl. V bodech 1 až 3 se novelizuje § 192 zákoníku práce tak, že:
náhrada mzdy nebo platu, která dosud podle § 192 odst. 1 věty druhé za středníkem nepřísluší za první 3 dny dočasné pracovní neschopnosti, nově nepřísluší nejvýše za prvních 24 neodpracovaných hodin z rozvržených směn; tímto opatřením se odstraňují neodůvodněné rozdíly v délce karenční doby v neprospěch zaměstnanců s delšími než osmihodinovými směnami, zejména při nerovnoměrném rozvržení týdenní pracovní doby,
výše náhrady mzdy nebo platu při dočasné pracovní neschopnosti nebo při karanténě se sjednocuje a činí 60 % průměrného redukovaného výdělku v obou případech.
Účinnost těchto změn nastává dnem 9. října 2009.
Dobrý den,
dneska mi přišla pozvánka na školení, kde se má řešit zmiňovaná změna (mimochodem školení je až 26.11.09 - což si myslím že je pozdě, když změna nastává 9.října - mi od 12.10. marodila jedna holka a teď nevím jestli jsem postupovala správně při výpočtu) - prosím mohl by někdo "vysvětlit začátečníkovi" jak to počítat správně, pokud někdo má nějaké informace? Děkuji moc
Ještě chci dodat že pracovní dobu má 7 hodinovou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
2. 11. 2009 12:58
Nevíte prosím někdo jaké jsou změny ve výpočtu od 9.10.2009 - zákon 326/2009 Sb. Děkuji mnohokrát.