Reklamace stavby

• (neregistrovaný)

2. 11. 2009 13:37

Jsem vlastníkem bytu v domě o 9ti bytových jednotkách. Kupní smlouva byla uzavřená mezi stavitelem právnickou osobou a mnou fyzickou osobou nepodnikající dne 1.8.2005. V kupní smlouvě v části týkající se reklamace je uvedeno, že je poskytnuta záruka na stavbu 60 měsíců. Prosím o odpověď od kdy se začíná počítat záruční lhůta, když chceme všichni vlastníci bytů uplatnit reklamaci na stavbu, zda od podepsání kupní smlouvy (jednotliví vlastníci ji podepisovali v odlišný den než já), dnem provedené kolaudace (1.8.2004) nebo zápisem do katastru nemovitostí. Pokud by to bylo podepsáním kupní smlouvy nebo zápisem do katastru nemovitostí, jak podat reklamaci, jestli jednotlivě nebo hromadně za všechny byty. Děkuji předem za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 11. 2009 19:29

Hanka (neregistrovaný)

Re: Reklamace stavby
      my máme ve smlouvě psáno konkrétně : záruční doba začíná běžet dnem předání a převzetí díla. Je k tomu předávací protokol, kde je uvedeno kdo komu a co předává event. vady, které se musí odstranit do 5 dnů apod. reklamaci bych podávala jednotlivě, ale to je můj názor

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).