Re: Zdanění platu u brigádníků
Prohlášení k dani jsem podepsal. Mám tedy nárok na vrácení daně za rok 2009 v roce 2010? A kolik ta zkrácená daň činí?
Re: Zdanění platu u brigádníků
Ano máte. V odkaze
http://www.mesec.cz/texty/interaktivni-danova-priznani/
si najděte interaktivní přiznání k dani pro občany a osvč, krásně Vás to navede, jak vyplnit, samo si to počítá. Do pc si stáhněte program, který Vám nabízí a to 602XML Filer. Jen musíte vědět, spíše si vyžádat od zaměstnavatele či více zaměstnavatelů přehled o výši příjmů, to Vám vytisknou na počkání, dle toho zadáte, pak si projdete i slevy, na které máte nárok, tuším že to bude sleva základní na poplatníka, ta se zadává za celý rok, takže je jedno, zda jste odpracoval 3 měsíce nebo celý rok, pak sleva na studenta, tam je potřeba zadat počet měsíců, kdy jste studentem byl. Pokud nemám pravdu, určitě mě někdo opraví:-)
Hodně zdaru
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
DPP podle zákona o zemědělství a uplatnění slevy na pojistném
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
2. 11. 2009 22:02
Dobrý den,
rád bych se zeptal, jakým způsobem se zdaňuje příjem u brigádníků, kteří mají nárok na snížení daně (např.: studenti). Jaké jsou přesné hodnoty zdanění? Je nějaká možnost vrácení této snížené daně po Novém roce?
Děkuji mnohokrát za odpověď.
Michal S.