Re: Datové schránky - zas a znova
já si myslím, že Vy můžete stále poštou. datové schránky, pokud jsem správně pochopila slouží spíše proto, aby stát ušetřil na poštovné. Takže instituce Vám by měli vše elektronicky ale Vy máte na výběr. Podle mě nikde není stanoveno, že MUSÍTE...
mimochodem, já dnes posílala na OSSZ poštou Přehled o výši pojistného...
Re: Datové schránky - zas a znova
V rámci ušetření za poštovné a hlavně dokladu o předání se snažím s OSSZ komunikovat přes internet. Přihlášky atd. lze přes elektronická podání, ale např. přehled o výši pojistného a ostatní posílám mailem ale musí to být podepsáno elektronickým podpisem. Nyní se pokusím takto odeslat i naskenovaný "lístek na peníze-k PN"...... tak jsem zvědavá, zda mi to projede
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
3. 11. 2009 10:03
Dobrý den,
mám jeden dotaz. Jsme s.r.o., datovou schránku máme zřízenou,ale nechápu toto:
Musím přes ní povinně posílat přehledy a dokumenty na OSSZ, Zdr. poj., FÚ, ostatní státní instuce...?
Nebo mohu datovou schránkou pouze příjímat dopisy od institucí a já odesílat "postaru" poštou?
děkuji moc