Re: úkony při ukončení exekuce
Tak já bych asi neuvěřila a určitě zavolala.
Když mi naposledy skončila exekuce z mezd vyrovnámím dlužné částky, napsala jsem přímo na soud (- bylo to dlužné výživné, nařízeno soudem, mimo exekuční kanceláře, ), takový rozpis kdy a kolik jsem srazila, kdy byla poslední srážka a že dluh je vyrovnán.
OK, díky za vaši odpověď. Zítra tam zavolám a zjistím bližší info přímo od nich. Podle našich výpočtů ještě chybí do konce splacení exekuce celkem vysoká částka (splácení alespoň 20 měsíců) - takže mi je to divné, že by už byla exekuce u konce.
Tak jako se exekuce nařizuje rozhodnutím (a nikoli e-mailem), tak se i rozhodnutím zastavuje. Po obdržení rozhodnutí o zastavení řízení nemusíte již toto tvrzení dublovat svým podáním u soudu, že zastavujete strhávání ze mzdy a kolik jste strhli => doručením rozhodnutí o zastavení pro vás vše končí.
Názor, že vám soud po poslední srážce na vaše vyzvání pošle rozhodnutí o zastavení exeřízení, není správný. Nařízení exekuce se týká konkrétní částky a je na plátci mzdy, aby hlídal výši srážky ve vztahu k celkovému dluhu, srážení včas zastavil a tím exekuci automaticky ukončil. Rozhodnutí o zastavení exeřízení správní orgán posílá při nestandardním ukončení, na které nemá plátce mzdy vliv - neví např. o předčasném zaplacení z důvodu souběžné exekuce prodejem movitých věcí.
názor, že vám soud po poslední srážce na vaše vyzvání
>pošle rozhodnutí o zastavení exeřízení, není správný.
>Nařízení exekuce se týká konkrétní částky a je na
>plátci mzdy, aby hlídal výši srážky ve vztahu k celkovému
>dluhu, srážení včas zastavil a tím exekuci automaticky
>ukončil. Rozhodnutí o zastavení exeřízení správní
>orgán posílá při nestandardním ukončení, na které nemá
>plátce mzdy vliv - neví např. o předčasném zaplacení z
>důvodu souběžné exekuce prodejem movitých věcí.
Mám také problém k diskutovanému...dostala jsem exekuční příkaz kde jsou některé částky konkrétně vyčísleny,ale některé jsoutakto...25%úrok ročně z částky 54.000,.kč od 03.07.2007.do zaplacení.to jsem povinna sama si částu spočítat?poraďte jak na to -prosím?
Bohužel, ano. Jediná obrana proti výpočtu je §288 OSŘ a nechat soud/exekutora každý měsíc, aby srážku spočítal sám a dal vám vědět výši srážky, pokud to nedokážete spočítat sama. Srážení skončí samo po sdělení poslední srážky. Po poslední srážce nemusíte dávat na vědomí nic vědět, srážení skončí automaticky.
Mám zkušenost s tím, že úrok odhadnu, a když si myslím, že by mohlo být už zaplaceno, požádám exekutora o vyčíslení dlužné částky. Téměř vždy mi ochotně a obratem vyhoví. Po zaplacení obvykle posílají vyrozumění, že je zaplaceo a exekuce skončena.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
3. 11. 2009 14:04
Poraďte prosím zkušenější ..... Přišlo nám e-mailem "sdělení zbývající částky k úhradě" od exekutorského úřadu, že zbývá uhradit částku 1550 Kč. Jedná se o exekuci srážkou ze mzdy zaměstnance.
Chci se zeptat, zda můžu takovému e-mailu věřit, nebo zda na to musím mít doklad originál s razítkem nebo si raději ověřit telefonicky? A jestli po poslední splátce zasílám exekutorskému úřadu nějaký dopis s potvrzením, že jsem uhradila poslední splátku a že nadále už nebudu srážky provádět? nebo jestli nám automaticky on sám pošle nějaké potvrzení?