PSSZ - přehled

• (neregistrovaný)

3. 11. 2009 18:09

Dobrý večer mám dotaz. Za říjen jsem podala přehled o 2 dny později. Teď přišel dopis od socky že nám přeplatek nevrátí naopak to máme jako dlužné pojistné. Jde o malou částku cca 700 ,--Kč který teda doplatím + penále. Nemáte nějakou zkušenost zda se dá třeba odvolat. Díky zuzana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 11. 2009 18:21

beta (neregistrovaný)

Re: PSSZ - přehled
      Zuzko, nemáte na mysli přehled za srpen, kdy se daly uplatnit mimořádné slevy vč. řádné slevy ? Pakli-že by to byl přehled za srpen, pak máte skutečně nedoplatek, ale ohledně penále můžete podat žádost o odstranění tvrdosti zákona (ovšem musíte doplatit dlužné penále), OSSZ k tomuto budou přistupovat vstřícně, viz odkaz na web ČSSZ
      http://www.cssz.cz/cz/pojistne-na-socialni-zabezpeceni/vyse-a-platba-pojistneho/zadosti-o-slevu-na-pojistnem-podle-zakona-c-221-2009-sb-podane-po-zakonem-stanovene-lhute.htm

• 3. 11. 2009 18:43

Zuzana24 (neregistrovaný)

Opravdu myslím přehled za září podávaný teď v říjnu.
      Sociálka zkráceně napsala že byl podán přehled dne 22.10. a sdělují, že sleva na pojistném byla uplatněna po zákonem stanovené lhůtě. A dále že musíme doplatit pojistné + penále. Tak se ptám zda netušíte jestli se dá nějak odvolat. Díky zuzana

• 3. 11. 2009 20:07

stopp (neregistrovaný)

Něco podobného jsme tu řešili 26. a 27.10. v příspěvku pod názvem "SP špatně vypočtená sleva"...
      Myslím, že do 20. dne v měsíci musí být Přehledy na sociálce, jinak se ztrácí nárok na slevu.....

• 3. 11. 2009 20:42

Zuzana24 (neregistrovaný)

Tak jsem si pročítala stránky sociálky a slevu bohužel musíme sociálce uhradit jako dlužné pojistné. Akorát je šance neplatit penále. To však z takhle malé částky nebude nikterak velké. Můžete mi ještě poradit jak mám zaúčtovat. Díky zuzana

• 3. 11. 2009 20:46

beta (neregistrovaný)

Zuzko, nemáte na mysli přehled za srpen, kdy se daly
      >>uplatnit mimořádné slevy vč. řádné slevy ? Pakli-že
      >>by
      >>to byl přehled za srpen, pak máte skutečně
      >>nedoplatek,
      >>ale ohledně penále můžete podat žádost o odstranění
      >>tvrdosti zákona (ovšem musíte doplatit dlužné
      >>penále),
      >>OSSZ k tomuto budou přistupovat vstřícně, viz odkaz
      >>>>>>na
      >>web
      >>>>ČSSZ
      >>http://www.cssz.cz/cz/pojistne-na-socialni-zabezpeceni/vyse-a-platba-pojistneho/zadosti-o-slevu-na-pojistnem-podle-zakona-c-221-2009-sb-podane-po-zakonem-stanovene-lhute.htm
      >
      >Opravdu myslím přehled za září podávaný teď v říjnu.
      >Sociálka zkráceně napsala že byl podán přehled dne
      >22.10. a sdělují, že sleva na pojistném byla uplatněna po
      >zákonem stanovené lhůtě. A dále že musíme doplatit
      >pojistné + penále. Tak se ptám zda netušíte jestli se dá
      >nějak odvolat. Díky zuzana

Nepotěším vás, odvolání žádné, tak je upraven zákon, jediné možné pro vás je zkusit podat žádost o odstranění tvrdosti zákona, s odvolávkou na §§, které najdete v odkaze, jenž jsem v minulém příspěvku posílala, sice se info z webu ČSSZ vztahuje k přehledům jak jsem psala já, ale ohledně odpuštění penále to zkusit myslím můžete, nic za to nedáte a možná ušetříte pár korun, ale neodpustí vám ten nedoplatek. Zamíchala jsem se před nedávnem do diskuze, kde David oponoval, já jsem s ním víceméně souhlasila, ale ostatní Davida a mne smetli :), stejně se domnívám, že zákon ohledně slev není postavený zcela přesně, ale to už není důležité, co si myslím, podstatné je to, že se těžko budete soudit či přít, vy holt musíte doplatit nově vzniklý nedoplatek, můžete požádat o odstranění tvrdosti zákona co se týče penále a příště si dát větší pozor a podat Přehled v termínu. Na závěr poznamenávám, že slevy budeme moci uplatňovat naposledy ze mzdy za prosinec 09.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).