Re: Vypořádání SJM
>Dobrý den
řeším rozdělení
>majetku SJM jedná se o dům postavený za manželství ačkoliv
>přípravy na stavbu začaly včetně koupení pozemku za
>svobodna ten je stale v mém vlastnictví rozvod nabil
>právní moc 28.12.2006 bývalá manželka nechává všechno na svém advokátovy ten se dohodnou nechce poslal jsem i navrh na vypořádání a nic jak postupovat abychom nepřišly o všechno
>když se nechce dohodnout chce po mě bývalá manželka
>abych zajištoval odhad a ja mám svůj a co to změní ja na
>vyplacení prostě nemám chci to prodat ale kupec se
>nemůže najít je krize a už je cena za půl odhadní jak
>postupovat?
>moc děkuji za odpověd
Znamená to, že pozemek (pod domem a kolem něj) je jen Váš a dům (na něm postavený) máte v bývalém SJM ? Je to tak zapsáno i v katastru ?
Pokud do 3 let od právní moci rozvodového rozsudku manželé neuzavřou Dohodu o vypořádání zaniklého SJM, tak (ve Vašem případě od 29.12.2009) bude platit (ze zákona), že nemovitosti z bývalého SJM máte v podílovém spoluvlastnictví, a to každý 1/2. Vaše nemovitosti (pozemky) nadále zůstávají jen Vaše a vypořádání zaniklého SJM se jich netýká. Je toto cílem druhé strany ? A proč ?
Re: Vypořádání SJM
ano pozemky jsou na katastru zapsané na moje jméno kdo určuje cenu nemovitosti pokud je to podílové vlastnictví?a pak ji musím vyplatit do kdy to nařídí soud a jaká to bývá spravidla doba ?a když ty peníze nezaplatím neseženu co dál následuje? a co když seženu kupce do 29.12.2009 a ona s tím nebude souhlasit ohledně ceny co dále ?děkuji za odpověď
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
4. 11. 2009 10:20
Dobrý den ´ řeším rozdělení majetku SJM jedná se o dům postavený za manželství ačkoliv přípravy na stavbu začaly včetně koupení pozemku za svobodna ten je stale v mém vlastnictví rozvod nabil právní moc 28.12.2006 bývalá manželka nechává všechno na svém advokátovy ten se dohodnou nechce poslal jsem i navrh na vypořádání a nic jak postupovat abychom nepřišly o všechno když se nechce dohodnout chce po mě bývalá manželka abych zajištoval odhad a ja mám svůj a co to změní ja na vyplacení prostě nemám chci to prodat ale kupec se nemůže najít je krize a už je cena za půl odhadní jak postupovat? moc děkuji za odpověd