Elektronický podpis

• (neregistrovaný)

4. 11. 2009 10:37

Omlouvám se, pokud bude můj dotaz znít hloupě, ale prostě se mi to nedaří vyhledat.
    Mám certifikát od Komerční banky - přihlašuju se jím do aplikace Mojebanka.. Stejný certifikát využívát pro přístup na portál ZP a na portál VZP. Ráda bych začala používat i e-Podání u sociálky, ale nepodařilo se mi najít, jestli mi také stačí certifikát KB, nebo musím mít jiný? Případně jestli se stejným certifikátem mohu přihlásit na EPO a podávat přiznání FÚ...
    Díky, přijde mi to všude čím dál složitější...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 11. 2009 12:03

Gábina (neregistrovaný)

Re: elektronický podpis
      co vím, tak sociálka na e-Podání vyžaduje svůj certifikační klíč, který vám přidělí.

• 4. 11. 2009 12:24

IT (neregistrovaný)

ano, na sociálku musíte mít ještě jeden zvlášť, vyřídí to na počkání, ale domluvte se předem, co všechno s sebou. A také doufám, že na FÚ nám bude stačit ten základní EP. Už se v tom také neorientuju, je to samé heslo a certifikát, každý končí jinak, jinak se prodlužuje a datové schránky to završují. Na normální běžnou práci není vůbec čas.

• 5. 11. 2009 13:02

jája (neregistrovaný)

Doporučuji Post Signum, certifikát od KB nemá pro úkony datové schránky platnost. A ZP mají také raději Post Signum i když KB také uznávají

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).