Dobrý den,
šetření správce daně probíhá kontinuálně tak, aby byl schopen zajistit všechny podklady, které budou použity v rámci daňové kontroly. V případě, že finanční úřad má stále pochybnosti, vyzývá vás k jejich odstranění, což se dle Vašeho popisuje evidentně děje.
Nicméně při zahájení kontroly Vás měl správce daně seznámit s rozsahem a předmětem daňové kontroly. Pokud tak neučinil, měla byste si to písemně vyžádat. Doporučuji proto s finančním úřadem proaktivně komunikovat. I to může pomoci ke zrychlení celého řízení. Doporučuji si také přečíst Daňový řád, konkrétně část věnující se právě Daňové kontrole.
Hezký den,
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 7. 2011 14:07
dobrý den , v březnu si mě pozval FÚ Otrokovice k šetření, předložila jsem veškeré účetnictví, doklady atd. Dokumenty mi po měsíci vrátily. (v dubnu). teď v červenci mám jít znovu na FÚ kvůli nějakým dalším jednáním (podnikám jako Avon lady a mám avon centrum). Dokdy mě může finanční úřad takto deptat? Nevím dosud výsledek šetření z března (byla to kontrola za rok 2009). Už mě nebaví ani podnikání, připadám si jak ,,Kožený" a podobně, jakobych obírala stát! cožpak finanční úřady nemají termíny, dokdy ukončit šetření, abychom mohli mít klid? je to 4 měsíce od předložení dokumentů, pořád něco chtějí vyšmátrat, asi nemají co a tak furt hledají. Mají fú nějaké lhůty? ráda bych to měla za sebou, protože to jistě není nikomu příjemné lítat po úřadech. děkuji za odpověd. Míša