Re: Staré účtenky- prosím Váš názor
Pokud byla fa zaplacena hotově v únoru, tak to nemohlo být z pokladny, když tam nebyla dostatečná hotovost. Pokud to někdo,(např. podnikatel)l v únoru zaplatil z osobních peněz a nevyúčtoval, zaúčtovala bych fakturu i úhradu k současnému datu jako by příslušná osoba vyúčtovala výdaje v hotovosti a neměla na ně zálohu.
Ale vy jste mi neodpověděli, zda se na to FÚ zpětně dívá, u nás toi platí majitel většinou hotově a někdy fa nebo pokladní účtenky dá až hodně pozdě a když pak koukám zpětne tak prostě kdybych to zaúčtovala ten den koupě tak by na kase nebyly peníze, dobře zaúčtuju dnešním datumem i když je to třeb řádově několik desítek korun??
Já jsem dnes zaúčtovala fakturu z 1/09, protože mi byla doručena až dnes a tím pádem ji vyplatil papírově až dnes
FU - musíte si to umět obhájit,
a pokud víte tak ohledně DPH - to se může uplatňovat 3 roky nazpět, akorát se
ta částka bez DPH vyloučí ......
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
4. 11. 2009 13:08
Dobrý den, je mi jasné, že mohu zaúčtovat např. fa z února. Zaučtuji s dnešním datumen ale co když v tom únoru kdyby se měla fa zaúčtovat, by šla pokladna do mínusu?? Kontrolují toto z FÚ??