Re: cesťáky a stravné Prosím o radu
já bych jim nic nedala :-) protože z toho co píšete vyplývá, že měli celodenní servis
při tomhle se řídím jednou knihou, kterou mám, která říká:
"Zajistí-li zaměstnavatel zaměstnancii na pracovní cestě bezplatné stravování (jídlo, které má charakter snídaně, oběda nebo večeře) je oprávněn stravné úměrně krátit za každé poskytnuté jídlo..."
já tomu rozumím tak, že kdyby jim dal třeba snídani, tak zkrátí o 20 %, když snídani a oběd tak 2*20%, ale vzhledem k větě "zabezpečí-li zaměstnavatel zaměstnanci PLNĚ BEZPLATNÉ STRAVOVÁNÍ, stravné se neposkytuje" bych nedala žádné stravné
když dostanou plný servis, žádné stravné
když dostanou částečný servis, tak krátit o 20% za každé
takhle tomu rozumím já, pokaždé bych to brala jako jinou situaci
tak jsem to vypátrala
musím se omluvit, napsala jsem to v minulém příspěvku špatně, ale dle svého nejlepšího vědomí a svědomí, já bych jim osobně nic nedala, protože je jasné, že nedostali jenom snídani, oběd, večeři, ale i svačinku, kafíčko, zákusek a tak, ale holt zákon je zákon
jak praví má odborná publikace, kterou jsem si teďka přečetla, ten rozdíl má sloužit na občerstvení a v předchozí právní úpravě po těchto škrtancích zaměstnanci nic nezbylo (jak jsem psala i já, že bych nic nedala), ale opravdu je to tak
vezmete sazbu stravného uvedeného ve směrnici a pokrátíte o 60%
na těch 40% mají opravdu právo
Samozřejmě mají právo na část stravného - zákoník práce hovoří nejvýše o 25% za každé hlavní jídlo, takže jim musí nejméně 25% zbýt, pokud jste ve směrnicích hodnější a krátíte jen o 20%, pak jim skutečně musí zbýt 40% nároku na stravné
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
DPP podle zákona o zemědělství a uplatnění slevy na pojistném
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
5. 11. 2009 9:11
Moc potřebuji poradit: dvoudenní školení zaměstnanců, zajištěno stravování, ubytování, obojí fakturováno. Vyplněn hromadný cestovní příkaz. Ve směrnici máme uvedeno: zabezpečí-li zaměstnavatel zaměstnanci PLNĚ BEZPLATNÉ STRAVOVÁNÍ, stravné se neposkytuje. Pokud jen částečně, stravné se krátí za každé poskytnuté jídlo ve výši 20%.
Bezplatné plné stravování znamená snídaně, oběd a večře? V případě, že je tedy měli, jim stravné nepřiznám.