Re: Druh OSVČ a družka zaměstnankyně?
Druh Vás zaměstnat může, nemůže jen manžel.
Abyste mohla pobírat nemovenskou, musela byste být nemoc.pojištěna, to zn. mít pracovní poměr nebo DPČ uzavřenou od 2000.- měsíčně.
Kdybyste byla v té době na neschopence, tak byste pobírala nemocenskou ,i kdyby pr.pom. skončil dohodou. Výpověď by Vám dát v době nemoci nemohl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
Daňový trapas Říčan: Za vyšší daň z nemovitostí totiž může radnice, ne berňák
5. 11. 2009 14:15
Dobrý den, moc prosím o radu, žiji se svým druhem ve společné domácnosti (máme oba stejné trvalé bydliště a on tam má sídlo podnikání). Druh je OSVČ a rád by mne zaměstnal. Je to možné? A zeptám se, plánujeme rodinu, pokud by mne zaměstnal a teoreticky kdybych šla na neschopenku, dostávala bych nemocenskou? A v případě, že bych otěhotněla a chtěli bychom se vzít, tak už by mne nemohl dál zaměstnávat. To by se musel PP ukončit? A pokud bych třeba byla v té době na neschopence jak by to bylo? Moc děkuji všem za Vaše cenné rady.