Re: neoprávněná sleva na pojistném??
Také jsem se s tím setkala. Nemám u sebe číslo zákonu, ale jistě vím, že se tam hovoří: pokud nastoupí zaměstnanec do prac. poměru 2.1., smlouva je uzavřená od 1.1. ale pozor, teď důležité datu: je třeba jej podepsat před 1.1. Tedy někdy ve dvanáctém měsíci, pak je vše v pořádku a můžete počítat s celým lednem a nemusíte si dělat starosti.
V roce 2008 u nás zaměstnankyně pracovala na DPP,pracovní smlouvu má od 2.1.2009, od stejného data je přihlášena na sociálním. Má časovou mzdu, svátek proplácím náhradou. Pokud by se situace vyřešila podpisem smlouvy v prosinci 2008, tak to by byla dobrá zpráva :). Děkuji vám za odpovědi.
Znovu opakuji: jestliže by měla měsíční tarif nebo placený svátek, je to OK. Jestli má ale i smlouvu od 2.1., není to celý měsíc a sleva neměla být uplatněna. Zajděte za někým na kontrolní oddělení Vaší OSSZ i se smlouvou a zeptejte se. Jestli to bude špatně, odveďte dlužné pojistné v příštím přehledu. Nakočí Vám nanejvýš penále od 22.9. do zaplacení dluhu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
5. 11. 2009 15:53
Dobrý den,
zjistila jsem, že jsem uplatnila mimořádnou slevu na pojistném za zaměstnankyni, který nastoupila do PP 2.1.2009. Teď mi došlo, že jsem na situaci pohlížela z té stránky, že 1.1. je svátek, tudíž nemohla nastoupit, ale v podstatě neodpracovala celý měsíc, i když se 1.1 nepracovalo. Jak to vidíte vy? Mám pro jistotu chybu opravit? Děkuji za vyjádření.