Re: snížení mzdy
se mzdovým výměrem musí zaměstnanec souhlasit a podepsat, to by si pak zaměstnavatel mohl opravdu dělat co by chtěl.Jeden měsíc 20000,- další měsíc 8000,-. Platí poslední mzdový výměr a to ten, který máte vy podepsaný, pokud nemáte výměry vámi podepsány to by pak mohl zaměstnavatel tvrdit, že výměr např.před 2lety je ten poslední platný.
Zdravím - děkuji za info
jen drobnost - zaměstananec musim souhlasit s úpravou mzd.výměru???? zde v diskusi jsem se dočetla, že souhlas zaměstnance je nutný pokud je mzda upravena v rámci pracovní smlouvy. V případě mzdového výměru stačí písemné oznámení zaměstnavatele §113 - tak jak to je?
Děkuji za vysvětlení.
Ale nemusí, pokud není mzda uvedena v pracovní smlouvě, tak nemusí. Platný je ale vždy ten poslední, proto je snad na něm datum od kdy platí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
Daňový trapas Říčan: Za vyšší daň z nemovitostí totiž může radnice, ne berňák
5. 11. 2009 20:18
Vím, že pokud je mzda upravena mzd.výměrem a není stanovena ve smlouvě, stačí zaměstnavateli písemně oznámit jakoukoli změnu - není povinný souhlas zaměstnance.
Dotaz: pokud mám několik po sobě jdoucích mzdových výměrů, které mně postupně navyšovaly plat, vždy platí právě poslední podepsaný mzd.výměr - je to tak? Je možné, aby zaměstnavatel plat snížil na úroveň předchozího mzd.výměru bez toho, aniž by to znovu písemně oznámil s odvoláním, že již tak historicky učinil?
Zaměstnavetel je s.r.o.
Děkuji za info