Re: Exekuce - srážky - již neprovádět?
Nechala bych si doložit doklad, že opravdu zaplatil, ověřila bych to ještě u exekutora, ale asi bych zbytečně nesrážela.
V každém případě bych vyčkala oznámení exekutorského úřadu, mělo by vám přijít oznámení o zastavení exekuce, do té doby bych já tedy určitě srážela, i když mi z-ec předloží potvrzení, že vše zaplatil, jak vy můžete vědět, že to bylo právě na tuto exekuci či zda na této exekuci nevyvstal další nedoplatek ...? Co bych možná pro z-ce udělala - pokud by předložil potvrzení, ze kterého by bylo zřejmé, že se jedná o doplatek ex (a co úroky ..?), srážela bych mu i nadále, ale deponovala bych na účtu, neodesílala a teprve až mi přijde oznámení o zastavení exekuce, bych srážet přestala a uvolnila z depa, vyplatila zaměstnanci s tím, že bych kontaktovala ale i exekutora - je to pro vás více práce. A věřte, pokud to tak uděláte, z-ec se bude hodně snažit, aby k zastavení exekuce došlo co nejdříve, takhle, když přestanete srážet, nebude mít snahu řešit, vy nebudete mít písemně doklad o zastavení ex a co vy víte, co se může vyvrbit ...? Ale zařiďte se jak nejlépe myslíte. Třeba jen maluji čerta na zeď, ale praxe mne neustále učí, že opatrnosti není nikdy dost :)
Samozřejmě srážejte a odvádějte (nedeponujte), jinak sama dostanete zaměstnavatele do problémů. Je na dlužníkovi, aby svou situaci řešil, např. zaplacením pouze zbytku dluhu po vámi učiněné srážce. Pokud by vás přeci jen lákalo vyjít dlužníkovi vstříc, přečtěte si §292 OSŘ:
http://business.center.cz/business/pravo/zakony/osr/cast6h2.aspx
Na porušení §292 se vztahuje navíc udělení pokuty do 30000 Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 11. 2009 11:13
Zaměstnanec chce zaplatit celý dluh z "vlastních zdrojů" - zaplatí určitě. Mám tedy přestat provádět srážky ze mzdy, když vím, že zaplatí vše. Neob počkat na oznámení exekutora? Oznamuje exekutor, že exekuční řízení je ukončeno? Díky moc za rady.