Pojistné na sociální zabezpečení - sleva

• (neregistrovaný)

6. 11. 2009 12:58

Od srpna do konce roku platí sleva na pojistném když.......atd.
    V září jsem spočítal slevu na pojistném za měsíc září, odečetl od celkového pojistného a dne 20/10 zaplatil na sociálku. Přehled jsem odesílal poštou 21/10.
    Sociálka mně odepsala, že nemám na slevu nárok, protože byla uplatněna po zákonem stanovené lhůtě - přehled jim došel po 20.

Jak se na to díváte vy? Podle mě nemají pravdu, protože důležité je, že jsem si odečet slevy za září uplatnil včas a v termínu do 20/10 a ne např. v polovině prosince. To kdy jim došel přehled na to přece nemůže mít vliv.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 11. 2009 13:05

Líba (neregistrovaný)

Re: Pojistné na sociální zabezpečení - s
      Podívejte se do historie, po 21. září tu byla na toto téma docela zajímavá debata.

• 6. 11. 2009 13:14

xy5

nebo na www.cssz.cz
      v důležitých sděleních je 21.10. informace na téma pozdní uplatnění nároku na slevu

• 6. 11. 2009 14:16

Zuzana24 (neregistrovaný)

3.11. jsem zde měla ten stejný dotaz. Pročítala jsem a bohužel pokud byl přehled poslán pozdě tedy po 20. tak se z pojistného stává dlužné pojistné. (taty jsem vám zkopírovala odpověď BETY)
      Nepotěším vás, odvolání žádné, tak je upraven zákon, jediné možné pro vás je zkusit podat žádost o odstranění tvrdosti zákona, s odvolávkou na §§, které najdete v odkaze, jenž jsem v minulém příspěvku posílala, sice se info z webu ČSSZ vztahuje k přehledům jak jsem psala já, ale ohledně odpuštění penále to zkusit myslím můžete, nic za to nedáte a možná ušetříte pár korun, ale neodpustí vám ten nedoplatek. Zamíchala jsem se před nedávnem do diskuze, kde David oponoval, já jsem s ním víceméně souhlasila, ale ostatní Davida a mne smetli :), stejně se domnívám, že zákon ohledně slev není postavený zcela přesně, ale to už není důležité, co si myslím, podstatné je to, že se těžko budete soudit či přít, vy holt musíte doplatit nově vzniklý nedoplatek, můžete požádat o odstranění tvrdosti zákona co se týče penále a příště si dát větší pozor a podat Přehled v termínu. Na závěr poznamenávám, že slevy budeme moci uplatňovat naposledy ze mzdy za prosinec 09.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).