Re: živnosri
Nechápu!
Při zaměstnání bude to zaměstnání jako hlavní a pak to co bude na živnostenský list je jako vedlejší??
A pak tedy pokud budu mít jako hlavní podnikání na živnostenský list tak pak všechny ostatní živnosti i když budou z úplně jiného oboru budou pořád jako hlavní nebo jak??
Ano, jak píšete. Pokud jste souběžně s činností OSVČ zaměstnán, tak budete považován za OSVČ vedlejší. Pokud budete mít podnikání jako hlavní činnost, pak jsou veškeré vaše živnosti jako hlavní. Jinak pokud Vám jde o placení záloh platíte stejně za 1 živnost jako za 100 živností.
Děkuji za vysvětlení.
A pokud tedy budou dvě živnosti tak se může vést jedna daňová evidence a je pak jedno ze které živnosti co je?
Ale pokud budu chtít uplatňovat paušálem a jedna živnost je třeba 60% a druhá 50% tak už se to musí nějak rozdělit a pak až tyto výdaje z nich se dávají dohromady?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 11. 2009 17:34
Dobrý den,
potřebuji vysvětlit tohle:
Pro účely sociálního pojištění se bude samostatná výdělěčná činnost považovat jako vedlejší příjem, jestliže občan má souběžně s výdělěčnou činností zaměstnanecký poměr, která zakládá účast na nemocenském pojištění.
Jde mi o ten zaměstnanecký poměr?
Já nemůžu mít jednu živnost jako hlavní, která mi teda zakládá účast na nemocen...a druhou živnost jako vedlejší ( nebo i víc vedlejších) ???
Děkuji za odpověď.