Re: Rodičovská dovolená-otec
Sociálka pouze vyplácí rodičovský příspěvek, ten nemá s rodičovskou dovolenou nic společného, proto vám ani žádné takové potvrzení vydat nemůže. RD je název volna u zaměstnavatele.
Re: Rodičovská dovolená-otec
sociálka (OSSZ) přece nevyplácí rodičovský příspěvek, OSSZ vyplácí peněžitou pomoc v mateřství (PPM), rodič. příspěvek se vyplácí z kontaktního místa (pod úřadem práce je to u nás)
od letošního roku může otec dítěte pobírat PPM (nejdříve od 7. týdne dítěte se mohou s matkou dítěte vystřídat), po dobu pobírání PPM nemůže otec pracovat (stará se o dítě)
takže si musíte ujasnit, co vlastně bere, zda rodič. příspěvek nebo PPM
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
Daňový trapas Říčan: Za vyšší daň z nemovitostí totiž může radnice, ne berňák
9. 11. 2009 12:32
Dobrý den,
prosím moc o radu, odešel mi zaměstnanec na rodičovskou dovolenou, vystřídal manželku, ke dni 5.10., ovšem nyní jsem zjistila, že výplata rodičovských dávek mu je přiznána k 1.11., manželka bude pobírat ještě za říjen mateřskou, i když už chodila do práce. Prosím, jak toto mám ošetřit, můžu mu uznat celou část měsíce říjen rodičovskou dovolenou nebo mu tam mám dát neplacené volno? Děkuji moc za rady!!!