Re: kontrola nahrady za nemocenskou
Náhradu v nemoci za říjen máte spočítanou dobře. Část odprac. doby v první den nemoci dostane zaplaceno a zároveň mu běží první den z prvních tří neplacených dnů náhrady. Má to výhodu pokud je běžná nemoc nebo nepracovní úraz, ale jelikož se jedná o pracovní úraz tak na tom bude pracovník stejně, protože mu Kooperativa dá doplatek do ušlé mzdy.
Prosím o ujasnění výpočtu, neschopnost máme poprvné a nejni mi jasné jak se počítá.
Vzala jsem průměr 76,85, redukovala ho na 60% - 46,11 a pak z toho 90% 41,50 x 8 hod = 332,- na den.
Potud je mi to jasné, ale vy dáváte náhradu za 3 dny a když mrknu do kalendáře tak mi to vychází jinak:
23.-25.10. bez náhrady
a pak pracovní dny 26.10.-30.10. (včetně svátku) mi vychází 5 dní tedy 1 660,-.
Prosím vůbec s tím nemám zkušenosti, tak mi prosím sdělte co jsem počítala špatně nebo které dny jsem započetla špatně.
Děkuji
Bez náhrady jsou 23.,26.,27. Musíte brát pracovní dny, vy počítáte sobotu+neděli, platíte až od 28.10
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
9. 11. 2009 13:23
Zamestnanec mel dne 23.10. pracovni uraz.
na neschopence je od 23.10 (odpracoval 4 hod, delka pracovni doby je 8 hod) do 31.10. jeho prumer pro nahrady cini 76,85.
Vyslo mi,ze za rijen by mel dostat 996 Kc (nahrada za prvnich 14 dni nemoci, je to tak spravne?)
Ovlivni vypocet nejak skutenost,ze v den prac. neschopnosti odpracoval 4 hod?
Dekuji