Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
10. 11. 2009 9:37
Zdravím všechny účetní. Prosím vás o radu, jsem úplně bezradná...
Dostala jsem ze Slovenska fakturu na refakturaci celních a přepravních nákladů.
Jedná se o následující situaci:
Máme sesterskou společnost na Slovensku a matku máme ze třetí země. Objednali jsme u naší matky materiál, který ale fyzicky přišel do Slovenska. Faktura od matky byla fakturovaná na Slováky. Dále i fakturace za přepravu a clo byla na Slováky (zboží přiletělo do Rakouska, tam bylo propuštěno a dále přivezeno do Slovenska - tedy pro Slováky je to pořízení zboží a služeb z EU).
Nyní nám Slováci refakturují náklady na přepravu a clo (protože jsme si materiál objenali my, i když přišel do Slovenska). Na materiálu, který tam přišel, udělali Slováci práci a dále nám ho odeslali zpět (tedy z mého pohledu pořízení zboží z EU - to nám fakturují zvlášť-bez daně).
Jenže mě se jedná o to, že Slováci uvedli DPH na faktuře - refakturace přepravy a cla. Myslíte, že je to správně? A jak mám uvést tuto refakturaci v přiznání DPH já? Mohu si dát tyto přepravní a celní náklady do nákladů?
Moc prosím, zda by mi někdo poradil a předem děkuji za každý příspěvek.